Design architectural intr-un cadru unic si izolat

EXPERIMENTATI ROMANIA ALTFEL

LOCUINTA CONTEMPORANA DIN BUSTENI

EVADAREA DVS. LUXOASA LA NUMAI DOUA ORE DISTANTA DE BUCURESTI
Remarcabilul design al arhitectului american Jim Ruscitto, imbina trei elemente care se completeaza armonios: ferestre largi cu deschidere catre vale, busteni monumentali care sustin structura si pereti din piatra naturala.
Busteni uriasi de pin proveniti din padurile din nordul Romaniei, piatra adusa din Alpii francezi, ardezie din Norvegia… materiale nobile si autentice in acelasi timp ce confera arhitecturii un aer majestuos de un rafinament aparte.

Locuinta principala are peste 1.200mp, cu 4 zone principale:
  • Zona de oaspeti, cu 3 camere duble si 2 apartamente familiale
  • Zona comuna cu doua seminee, o camera de zi spatioasa, colt intim pentru citit, camera de luat masa pentru pana la 15 oaspeti, bucatarie generoasa si terasa cu vedere catre domeniu dotata cu zona speciala pentru gratar.
  • Spatiul de joaca pentru copii cu jucarii, jocuri, masa de tenis, mini-fotbal
  • Zona de Spa cu o piscina interioara de 22 metri lungime, jacuzzi, sauna, baie cu aburi si sala de gimnastica.

CAMERE CU VEDERE SPRE VALE

LOCUL DVS. PENTRU ODIHNA SI DESTINDERE
Locuinta principala are 3 camere de oaspeti generoase cu baie proprie si 2 apartamente familiale, unde pot dormi pana la 10 oaspeti adulti si 4-6 copii.

Inchiriati intreaga casa pentru un grup de prieteni, pentru una sau mai multe familii sau pur si simplu rezervati doar o camera. Pentru rezervari, apasati aici.

Toate dormitoarele sunt mari, cu baie proprie si zona de conversatie sau citit. Dormitoarele de la parter au iesire directa la terasa privata, cu vedere desavarsita catre peisajul din jur.

Un mic dejun complet, cu produse organice provenite din ferma domeniului este inclus in pretul camerelor.

FERMA, GRADINILE SALE SI STUPII

PRODUSE ORGANICE
De la bun inceput, scopul nostru a fost sa producem alimente organice variate, de la produse animale pana la legume, fructe si miere.

Am replantat livada cu piersici, caisi, peri, pruni, ciresi, meri si gutui pe coastele dealurilor cu orientare catre sud. Recolta este transformata apoi in dulceturi pe care oaspetii nostri le pot savura la masa pe tot parcursul verii.

Lucian si Monica se ingrijesc cu dedicatie de gradina de legume si de culturile extinse de capsuni si zmeura. In fiecare an incearca noi seminte in cautarea celor mai potrivite soiuri pentru altitudinea la care ne gasim, de peste 600 metri.

Pentru a sustine ecosistemul local, am adus pe domeniu 13 stupi de albine inca din 2010. In functie de florile sezonului, colectam miere de culoare deschisa cu miros dulce de tei, miere cu aroma puternica de gardenie sau miere rafinata din perioada in care intreaga pajiste este acoperita de purpuriul florilor de mazariche.

Va incurajam sa vizitati stupii si zona de gradini!

LACURILE

BUCURATI-VA DE PURITATEA APELOR
Adusa de la mare adancime (peste 85 metri), dintr-o zona complet virgina, apa noastra potabila este extrem de pura si bogata in minerale, in special in magneziu.

Un izvor natural al domeniului alimenteaza cu apa cele doua lacuri.

Apa lor este foarte limpede si va puteti scalda in ea oricand, ca o alternativa naturala la piscina.

Relaxati-va la mal sau pe mica insula.

Observati caprioarele care vin dis-de-dimineata sa bea apa la mal…

Dupa ce treceti de manastirea Ciolanu si faimoasa Tabara de Sculptura din vecinatatea sa, drumul continua armonios printre padurile de tei. Parasind drumul principal si intrand pe un drum privat care serpuieste prin inima unei paduri batrane,veti fi invaluit de o vedere spectaculoasa a proprietatii Carpathian Estate.
Amplasat in locul unei foste livezi care se intindea pe 10 hectare, domeniul are deschidere catre valea Buzaului, fapt ce ii permite sa ofere incantarea unor privelisti care se intind pana la Sarata-Monteoru, statiune faimoasa pentru izvoarele sale termale (sau apele sarate cu proprietati curative). Localitatea este cunoscuta si pentru cultura Monteoru, o cultura arheologica datand din epoca bronzului, reprezentata printr-o mare asezare aflata in apropiere de marginea de est a satului de astai, pe dealul Cetatuia.
Domeniul a fost cumparat in anul 2008 iar constructia a durat 3 ani. Locuinta a fost conceputa de renumitul arhitectul Jim Ruscitto din Sun Valley, SUA, specializat in design de locuinte contemporane folosind ca material principal bustenii.
Mosia reprezinta o evadare din cotidian, o mica lume de sine statatoare, concentrate pe natura, simplitate si bunastare, care isi schimba culoarea odata cu anotimpurile. Reintorcerea omului in si catre natura .
In plus, domeniul cuprinde o ferma, doua lacuri, o livada tanara, o vasta gradina de legume, o sera si o plantatie de capsuni si zmeura.